Изберете страница

Не мисля , че има човек, който като се погледне в огледалото сутрин в банята, ще остане равнодушен ако види подпухнали очи и лице. С течението на времето през деня те се смъкват все по-надолу и обезформят лицето. Това си е истинско страдание и понижено самочувствие, особено при жените! Как да се справим?
Отоците по лицето обикновено показват затлачване на лимфата в областта на лицето, шията, деколтето и раменете.
Ако отока е под лявото око, проблема е в левия бъбрек и обратно, ако е под дясното око, проблема е в десния бъбрек.
Ако отока е капковиден, показва проблем в надбъбречните жлези. Съответно, ако отока е под лявото око, показва натоварени надбъбречни жлези на левия бъбрек и обратно.
Ако имаме оток в горната част на лицето, което включва и скулите, означава възпалителен процес в белия дроб.
Ако отоците стават в назолабиалните гънки /от носа към устните/показват, че проблема е в дебелото черво, в резултат на задържане на фекалии.
Ако самата торбичка има оттенък с жълтеникав до тъмножълтеникав и кафяв цвят, означава , че проблема е в черния дроб.
Всичко това е от древната китайска медицина, акупунктура, акупресура и т.н. В древната китайска медицина има определени меридиани, точки по ушите, дланите, стъпалата и т.н. Те показват, какво е здравословното състояние на даден орган, система а дори и на целия организъм.
Е след всичко това, няма място за притеснение.
Както се развалят органите и системите, могат и да се оправят!
Много е важно да отбележа, че има и индивидуални фактори, като различни алергии.
От тях едни от най-проблемните са към различни хранителни продукти, като алергии към фъстъци, бадеми, ягоди, домати и много други.
И така да обобщим:
Отокът в лицето показва цялостното състояние на лимфната система в тялото и когато имаме оток в лицето имаме и оток към мозъка и в цялото тяло и вътре между органите. Когато лимфната система се затлачва, имаме хронични възпалителни процеси, което в дългосрочен план срива здравето на цялото тяло.
И така в тази статия говорим за отоците в лицето и как да се справим с тях само за три минути! Много е важно да го направим и много моля да не мързелуваме, което ако не, ще бъде последвано от ниско самочувствие и поредния убит от нас самите ден.
Има много прости методи и решения за да спрем отоците в лицето!
1. Да обърнем внимание след кои храни отичаме и да ги изключим от менюто за три до пет месеца.
2. И така започваме с лицевата гимнастика, само 3 минути за отвеждане на застоялата лимфа от лицето! Подготвяме шийния отдел. С два пръста, показалец и среден пръст, минаваме по цялата дължина на ключицата /това е дългата кост непосредствено под шията/Натискаме силно, като двата пръста са над и под ключицата/ От 5 до 10 пъти от ляво и после и от дясно. Усещаме загряване.
3. След това хващаме с палеца на дясната ръка, началото на ключицата от лявата страна и изтегляме към подмишниците. Пак 5 до 10 пъти. Същото правим и от другата страна, вече с лявата ръка.
4. Горе над скулата и близо до ухото и от двете страни на лицето, тоест участват и двете ръце. Дренираме надолу с потупване и издърпване надолу. Подобно на пляскане и винаги надолу по пътя на лимфата. Целта е да я отблокираме и да я смъкнем надолу по нейните собствени пътища. Ще видим как скулата вече се показва, защото дренираме надолу. Работим с три пръста. Броим 15-20 пъти. После стигаме надолу. Дренираме под долна челюст, под ухото и надолу по шията, и пак 15-20 пъти.
5. Сега за да активираме бързото изтичане на лимфата, започваме потупване бързо 15-20 пъти върху самите ключици и с двете ръце.
6. Забравих да отбележа, в самото начало на лицевата гимнастика, е важно да поставим нашия продукт за грижа на кожата , за да не я нараняваме. Аз ползвам крема ми лице и си помагам с няколко капки MESO DRAINAGE или MESO SILHUET от продуктите на Мезоинститут,/държа го в хладилник, защото изстудения концентрат помага и работи бързо/ които може да намерите в сайта.Първо изтеглям от продукта около 0,5 мл. и с потупване по цялото лице. Концентрата се поема за секунди, следва крема за лице Лицевата гимнастика може да се прави и на мокро лице, но не го препоръчвам. Водата бързо попива и можеш да си направиш допълнителни бръчки. Даже, ако е свободен ден без ангажименти навън е добре да го правите с масажен крем. Хората, които държат на лицето си ходят два пъти в седмицата на лимфо – дренажен масаж. Е сега може и да си го правите сами и то само за 3 минути. Изисква се да научите стъпките и то като го направите само един път. Успех
7. Следваща стъпка. Важна. Ръцете събрани, като пръстите се докосват и поставяме показалците в началото на веждите. Палците са на брадичката. Започваме издърпване по цялото лице, през торбичките на очите и през цялото лице, нагори и стигаме до ушните миди. Важно е, защото при ушните миди са лимфните възли от където се отстранява затлачената лимфа. В противен случай може да се появят пъпки в тази област. Стигайки до върха на ушите и после надолу, покрай ушите и по шията до ключиците.
8. И сега последна стъпка Раздвижихме лимфата по лицето , но остава кожата. За нея все още нищо не сме направили. Тя също е подпухнала. Сега длани и пръсти опънати, пръстите поставяме на долната челюст и ги движим нагоре по бузите и близо до ушите, продължаваме нагоре до скалпа и окосмената част, на върха на скалпа. Тук вече кръстосваме пръсти и длани в косата и опъваме нагоре. Задържаме 20-30 секунди Тази техника е подходяща за дами с по-пухкави и по-пълни лица. Ако лицето ви е по-слабо не правете тази дренажна техника.
А за хората, които страдат от подпухнали лица е просто супер. Тази лицева гимнастика Ви помага да се насладите на лице от 5 до 10 години по младо и то само за 3 до 5 минути в банята сутрин.
Успех и се насладете на изживяването. И никога не забравяйте, че малкото , което направим за себе си се отплаща много! Да не сме мързеливи и да не забравяме, че утре е нов ден!

*ЗАДЪЛЖИТЕЛНО за отбелязване!

3 + 4 =

АДРЕС

гр. БУРГАС   8000

кв.Лазур  ул.Батак 29

ИМЕЙЛ  АДРЕС

ОБАДИ  СЕ  СЕГА!

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ !