• Поръчката е празна

Новини

БИОПЕПТИДИ И КОЗМЕЦЕФТИКА

Кожата се променя с възрастта. Тя става по-суха , появяват се бръчки и пигментни петна. Множеството козметични продукти обещават антистареене , съживяване , стягащ ефект , намаляване на бръчките.


Всъщност почти всеки крем , може да подобри външния вид на кожата, благодарение на една проста хидратация. Много козметични продукти имат успокояващ ефект , а други са в състояние на да намалят появата на старчески петна. Големи надежди се възлагат на козметиката , съдържаща белтъчини/протеини / и аминокиселини.


Белтъците се използват в козметиката от дълги години. Всяка жена поне веднъж е използвала козметика с колаген , еластин и кератин. Но за съжаление техният ефект е само повърхностен. Белтъчните молекули са прекалено големи, което не по позволява проникването им през роговия слой на кожата и дава само визуален ефект.
Пептидите са един от най – обещаващите компоненти на бъдещата Козметология , наречена Козмецефтика.


Пептидите имат способността да проникват през слоят мъртви клетки на кожата и най-важното имат регулаторни свойства , което означава , че те са в състояние да влияят върху живота на живите клетки.С други думи с използването на пептидните комплекси , могат да се контролират процесите в кожата, включително и стареенето!


                                            Какво е пептид?

        dipeptid bul                                                  

Пептидите са естествени или синтетични съединения, молекулите на които се състоят от аминокиелинни остатъци /2 или 3 /,свързани чрез пептидни връзки. В живите клетки, пептидите се синтезират от аминоселини или при разграждането на протеините/белтъците/.

                 peptidi bul

Всъщност пептидите са къси вериги на белтъците. Например пиродно биологично активни пептиди са хормоните , антибиотиците, които в сегашно време могат да се получат чрез химичен синтез.


Най-малкият пептид е дипептид и се състои от 2 аминокикелини свързани чрез пептидна връзка. Трипепгиди, тетрапептиди и т.н. също са получили името си от броя на аминокиселинните остатъци. Пептиди съдържащи до 10 аминокиселинни остатъка се наричат олигопептиди и тези, които са с над 10 –полипептиди. Пептидите са универсални и са със строго определена биологична активност.


Крем с рибен колаген не може да подобри състоянието на кожата , тъй като молукулата му е многа голяма и не може да премине през роговия слой на кожата. Колагенът и еластинът спадат към т.нар. полипептидни вериги. Късите пептидни вериги имат малка молекула и проникват в дълбочина. Проучванията показват, че пептидите в козметиката са безопастни и нетоксични.


Пептидите играят важна роля в основни физиологични и биохимични функции и управляват всички процеси в организма. Те дават на клетките на тялото командата „да си припомнят" младежкото си състояние и се задействат общите процеси на подмладяването! В резултат на това тялото повторно генерира оптималното количество от основните пептиди и възстановява функцията на органите и тъканите в млада възраст!

                    Какви функции извършват пептидите в кожата?


- Повишава еластичността на кожата , като увеличава нивата на колаген и еластин и изгражда съвършено нова извън – клетъчна матрица.
- Подобряват мускулния тонус и го изпълва с жизненост и Енергия.
- Осигурява глобален стягащ ефект върху кожата на лицето и тялото.
- Засилва регенеративните клетъчни функции.
- Намалява разпада при тъкънните процеси на стареене и набръчкване на кожата.
- Хидратира сухата кожа и подпомага за поддържането на оптималния баланс на влагата.
- Актичво участва в при заличаването на стрии и белези – от постепенното им изсветляване до пълното им изчезване.
- Стимулира процесите на регенерация на наранена или изгорена кожа.
- Повишава естествените механизми на антиоксидантната защита.
- Контролира меланогенезата /образуването на меланин/.


Пептидната козметика – една от най-обещаващата в бъдещето анти-възрастова козметика. Благодарение на своята впечатляваща ефективност и дълбочина на научните изследвания, пептидите се използват само в най-скъпите и елитни продукти за грижа на кожата.


Какви са предимствата на пептидната козметика? Това е очевидният резултат и безвредност за организма!


Според изследването публикувано на Световният конгрес на дерматолозите в Париж се получават много окуражаващи резултати. С използването на високи концентрации на пептиди в козметиката, дълбочината на бръчките е намалена с 50%. Процесът на регенерация на кожата настъпва бързо и без странични ефекти!