tempТемпорално потупване-изкушаващо лесен начин за разрушаване на лошите навици,които не могат да бъдат преодолени чрез силата на волята. Тази енергийна техника е помогнала на хората да градят доверие, оптимизъм , самочувствие и за отслабване. Може да се използва в почти всички области на личния живот включително умствено ,емоционално ,физически ,духовно професионално и социално. Много древна техника. Използвана е на изток като болкоуспокояващо средство.

Простото потупване по темпоралната кост ,като се започне от слепоочието в кръг и се стигне до задната част на ухото прави мозъка по възприемчив. Също така успокоява тройният енергетизатор,защото потупването става в посока обратна на естествения му поток , а всъщност той най-решително управлява навиците на тялото. Успокоявайки онази част от нервната система,която се бори да запази старите навици ,вие много по-лесно може да изградите нови навици ,всъщност да се препрограмирате. Когато изказвате на глас нещо докато потупвате темпоралната кост ,мозъкът ви ще бъде по-възприемчив.
При повечето хора в лявото полукълбо е закодирана критичност и скептицизъм , затова отрицателно формулираните твърдения са по-тясно свързани с начина по който то функционира и е по-вероятно то да ги приеме. Затова за отрицателни твърдения потупваме лявата страна на главата.

Дясното полукълбо възприема положителна информация затова за позитивно формулираните твърдения потупваме дясната.

Този модел действа обратно при някой левичари и трябва да се тества енергийно за да сте сигурни.
Започнете като определите навик или нещо свързано със здравето ви ,което желаете да промените. Опишете исканата промяна с едно изречение , изказано положително и в сегашно време , сякаш желаното състояние вече е на лице!!! Това може да не е вярно в момента ,но изразява желанието ви до бъде истина в бъдеще. Потупайте дясната страна на главата. Например:
-„Когато съм под напрежение ,запазвам спокойствие!!!"
-„Ям за здраве и добро самочувствие и изпитвам удоволствие от храната!!!"
-„Ноктите ми растат дълги и здрави!!!"
-„Аз винаги имам достатъчно пари,за да си плащам сметките!!!"
-„Точно сега аз съм проспериращ!!!" и т. н.
Сега ще потупаме от лявата страна ,с отрицателно формулирани твърдения, в сегашно време използвайки думите - не , никога , няма и т.н.
Тези същите твърдения , за лявата страна стават например:
-„Когато съм под напрежение ,вече не изпадам в стрес!!!"
-„Храната вече не ме прави дебела!!!"
-„Повече не си гриза ноктите!!!"
-„Парите не са проблем за мен!!!"
Начин на изпълнение № 1
1.Потупваме лявата страна на главата , започвайки от слепоочието , в кръг до задната част на ухото с трите средни пръста /показалец , среден и безименен/ Потупваме с лявятя ръка. Кажете на глас негативното твърдение , като го правите ритмично. Потупването е енергично. Потупайте около 5 пъти като всеки път изказвате твърдението.
2.Сега дясната страна на главата ,като потупвате с дясната ръка и казвата на глас положителното твърдение.
3.Правете го по няколко пъти на ден. Колкото повече потупвате и утвърждавате новия модел, толкова по-силен е ефектът върху нервната ви система и полето на навиците.
Начин на изпълнение №2
Безмълвното им поглаждане вместо потупване /например когато има хора около вас/ Това е едновременно утешаващо и успокояващо.Поставете пръстите си от двете страни на главата и погалете темпоралните точки,като дишате дълбоко.
Ако например имате паническо усещане за глад , цигари , алкохол , погалете темпоралните си точки. Много хора успокояват страстите си ,чрез този прост метод и чувството за паника отминава!!!
Темпоралното потупване е едно от най-добрите средства да регулираме живота си!!!
Твърденията трябва да бъдат простички и на вашият роден език!!!
Когато ги изказваме трябва да ги почустваме и да им вярваме!!!
Трябва да се концентрирате и да отхвърляте всякакви противоричиви образи , които нахлуват по време на потупването!!!
Примера с дебелата лелка:
Тя потупвала „Вече не задържам наднорменото си тегло", но в същото време си мислела-„Подяволите ще заприличам на дебелата ми леля!" Така и станало. Мислите и образите били много по-силни от твърденията!
Обобщение на начина:
1.Твърденията за лявата страна да съдържат поне една отрицателна думичка, а твърденията за дясната страна само положителни. Винаги в сегашно време.
2.Твърденията да са хармонични с начина по който обикновено се изразявате.
3.Казвайки твърденията задържайте вниманието си върху това което мислите и казвате.
Темпоралното потупване помага на хората да спрат алкохола и цигарите,преяждането. Помага за изграждането на себеувереност , оптимизъм и себеуважение. Прави имунната система устойчива срещу много сериозни болести. Подобрява метаболизма при опитите за отслабване .Ограничава развитието на рака , изчистване от екземи , понижаване на високото кръвно налягане и т.н.
При дълбоко вкоренените навици минава най-малко месец , преди резултатите да станат явни!!!
В заключение:
Опитвайте се да се изолирате от гърмящият около вас живот и се съсредоточавайте съзнателно върху вашето тяло. Тялото ви води ежедневни битки заради вас. Съчувствайте му,обичайте го и му благодарете ежедневно. Когато се претовари и разболее,както се случва от време на време, не се отнасяйте към него като с враг.
Обичайте го като най-скъпото нещо докато смърта ви раздели!!!

От Енергийната медицина на Дона Идън
Информацията в този материал е само с образователна цел. Тази техника не е предназначена да замени медицинските препоръки. Успех.