Астрологична прогноза за здраветo

Защо ни е необходима тя?

Индивидуалната ни карта /хороскоп/,направена с точен час и място на раждане, показва още с мига в който сме поели първата си глътка въздух на Земята, слабите звена /органи и системи/ в нашето тяло. Оценяването на нашите силни и слаби страни и на болестите, към които сме предразположени, ни дава възможност да се опитаме да подсилим тези органи и системи, чрез техники за промяна на собственото ни поведение и начин на живот.

Както всички знаем разболяват ни емоциите, с които сме дошли на този свят и трябва да ги превъзмогнем. Всъщност разполагаме със свободната воля да направим нещо или да се отдадем на течението, което ни е предопределила съдбата/някой пък казват , че сами сме си я пожелали тази съдба, с желанието си да се самоусъвършенстваме/Идваме на този свят , носейки със себе си собствените си знаци и дали сме си ги пожелали или не, те просто съществуват! И сега какво? Решаваме сами и никой друг, освен ние самите, не може да промени нещата……Но запомнете,че всички ние притежаваме божествена сила, защото сме част от цялото! Всеки си има своята мисия. Трудно ли е да я откриеш? Що е то- цялото ? Въпроси…..въпроси………..

Всеки човек трябва да постигне висше духовно извисявяне, да намери отговорите на всички вълнуващи го въпроси…да се извиси до по-висше ниво………Върти ми се една много хубава мисъл в главата, но съжалявам, че не си спомням автора и но гласи: „ Мигът , в който връхлиташе върху скалата , той не преставаше да си задава въпроси……….,не мисля , че този миг е бил достатъчен, за да намери отговорите….., но важното е ,че те/въпросите/ съществуват !!!

Астрологията за мен е начин на мислене и търсене на истината, средство за усъвършенстване на собствения ми аз. Ще си позволя да отнема от времето ви , но това беше първото нещо ,което ми даде сили да продължа. Четях астрология и бях далеч от реалността.Имах причина, която обяснявам в една от статиите за луната/имах тумор зад ухото, който ми промени мисленето изцяло! / Започнах да наблюдавам прогресиите и транзитите на планетитете в моята лична карта. Един ден , знаейки , че Марс преминава през асцендента ми, си казах ---„Какво пък….Ще изляза…Исках да ходя по магазините…Мисля , че това което ми се случи е за да го разказвам на вас , хората!!!! Любовта във всичките и форми спасява!

Излезнах и пътувах към центъра в един автобус. Около мен , стоеше мъж,който аз забелязах. Когоато слезнах от автобуса и продължих към центъра ,забелязах , че този мъж се движи с мен. Изведнъж започна буря. Вятърът беше толкова силен и огъваше клоните на дърветата.Вървях в посока центъра на града и се оглеждах за място ,където да мога да се скрия. Изведнъж пред мен на тротоара застана една бездомна кучка,гледайки ме директно в очите.Явно бурята не я притесняваше, а проблемите и бяха много по големи……да изхрани децата си…….имаше огромни виснали цицки…….и ме гледаше право в очите……Огледах се наоколо………Обикновено им купучам баничка или нещо подобно, но на това място нямаше, а пък и тази буря…..Намерих някакви солети в чантата си, които извадих и и ги дадох…………..Момента с кучката , не беше продължил повече от 1-2 минути. Просто любовта и състраданието, което изпитах в сърцето си ме спаси!!!! Погледнах напред и видях мъжа, с които пътувах в автобуса, беше паднал на тротоара, облан в кръв и посипан с кристали от разбилите се прозорци на сградата….Мал шанс ли беше това? Ами и ако и той се беше спрял при кучката…………….Ако беше почувствал това, което почувствах аз…..може би…..щеше да бъде спсен!!!!! Само минута две Любов…………………………Много ми се иска Да обичате Вселената! А пък тези неща ги прави само Марс-неочаквани аксиденти, борба, война, стрелба, изгаряния и т.н. Връщам се на темата за емоциите. Та те са нещато, което ни разболявя! Всеки вътрешен орган , натрупва в себе си точно определено емоционално състояние. Различните емоцинални състояния , могат както да разрушат, така и да лекуват органа.

Страхът- това е негативна разрушителна емоция. Вреди не само на бъбреците/както знаем,че човек се подмокря от страх/. По кръста на кардиналните знаци /т.е. симптаматични части на тяото,за които ще обясня по късно/,той вреди не само на бъбреците , но и на много повече органи и системи! Продължителното пребиваване в такова състояние води до заболяване на пикочно-половата система, до образуване на камъни в бъбреците , главоболие,заболявания на костите и ставите, запек, нарушения в храносмилането, забавят се жизнените процеси и най-често провокира онкологични заболявания. Като противодействие на страха –може да бъде смелостта, възстановяване на увереността в собствените си сили, реалната оценка на собствената личност и желанието за победа!

Емоционалните корени на артрита са в омразата, обидата и подтиснатата тъга. За това бъдете откровенни и казвайте всичко , което ви тежи! Агресия и гняв вредят на черния дроб и жлъчния мехур. При изблик на гняв се покачва кръвното налягане, очите кървясват, съдовете в цялото тяло се разширявят и се наблюдава силно изхвърляне на жлъчна течност, която се трупа и в крайна сметка се проявява , като жлъчен пристап или жлъчни камъни.

Великодушието е велик лечител!

Сърдечно съдовите заболявания са причинени от неспособността да обичате и да бъдете обичани, от самотата и отчаянието , че не ви обичат и не на последно място , неспособността да обичате самите себеси. Чувството любов и човешкият орган сърце са неразривно свързани!!! Негативната сила униние и печал , водят до проблеми с белите дробове и дебелото черво. Такъв човек не вижда нищо хубаво пред себе си т.е. бъдещето, диша трудно и е прегърбен. Така той притиска дробовете си и спира притока на кислород в организма. За песимистът обичаен проблем са ленивите черва и запекът. Да си стиснат също е разрушително! Стиснатите хора страдат от астма. Те дори не си дават въздуха , който вдишват. И т.н. отклонявам се от темата. Познавайки чувствителните и слаби органи и системи в нашето тяло , можем да се погрижим за тях! В астрологията няма нищо фаталистично! Хората просто носят отговорност за предсказаните им трагедии и болести! От тях зависи дали ще се вслушат в предупрежденията на рожденната им карта , за да отстранят всички неприянтости , отразени в хороскопа.

Важно!!! Звездите показват само към какво сме предразположени , а не го предопределят!!! Това означава, че хороскопът показва на какви заболявания и злополуки са податливи отделните части на вашето тяло! Ако вземете съответните предпазни мерки, астрологичното предупреждение в хороскопа ви , ще изпълни своето предназначение и изобщо не е задължително да се разболеете от онова , към което според рожденната ви карта е предразположено вашето тяло! Но не вземете ли съответните предпазни мерки , онова което е било само вероятност, може да се превърне в реалност!

Ще ви дам пример със сестра ми. Бях я предупредила да внимава с алкохол и медикаменти, тъй като в рожденната и карта е дадена слабост на черния дроб. Един ден , ми звъни и ми казва , че я приемат в инфекциозна болница, защото и открили увеличен черен дроб и хепатит. Престоят и в болницата продължи само три дни, след като и бяха направени множество изследвания. Оказало се , че не е хепатит! Просто, след като се почувствала настинала взела едно от онези уж безобидни прахчета /както всички знаем/, които се разтварят във вода. Безобидни, ама не, защото съдържат парацетамол, който е враг № 1 на чувствителен черен дроб! Направо можеш и да си заминеш от този свят!

Искам да Ви обърна внимание, че стотиците книги издадени по медицинска астрология и здраве, хороскопите които ни заливат от средствата за масова информация съдържат само 0.033 % истина! Това е така, защото всяка една индивидуална личност е сложна смесица от множество разнообразни фактори /досега в астрологията са известни около 330 на брой/, които формират една личност, а слънцето т.е. зодията е само един от тези фактори. Следователно истината е: Групова и масова астрология няма! Смешно и дори обидно за астрологията като наука звучи , че на милиони хора под знака на Овен , например днес ще ги сполети една и съща участ. Несериозно!

Ще дам пример с мен. Аз съм зодия Дева. В една от книгите за Медицинска астрология на известен български автор чета: „Здравето на родените в Дева т.е. слънце в Дева :

1.Родените в Дева, не притежават сила и жизненост………

2.Нито съпротивитилни сили…..

3.Те често се уморяват и имат вид на болнави.

4.Мускулите и белите им дробове изглеждат недоразвити……..

5.Основни заболявания…….запек, който може да натрови организма, възпаления на червата, тумори и др.” Изобщо мрачна картинка! Ако не разбирах от астрология, сигурно щях да скоча от шестия етаж……..Глупости…Смешно и несериозно………

Пиша , за себе си и подчертавам:

1.Притежавам огромна сила, енергия и жизненост, което се определа при мен от АСЦ. Лъв , Слънце и луна , без негативни патологични аспекти, Марс съвпад с АСЦ/дава невероятна енергия/, без планети в шести дом /дома на здравето/,без негативни аспекти към владетеля на знака в шести дом, 6 елемента огън и 7 елемента земя и т.н.

2.Съпротивителните ми сили, предполагам, че са си много добри, тъй като не се разболявам, даже нямам и личен лекар.

3. Затова,че мускулите и белите ми дробове са недоразвити, ще кажа че харесвам при това много тялото си и че пуша спокойно цигари от повече от 20 години , защото мога да си го позволя. В хороскопа ми нямам наранен АСЦ. И 6-ти дом на здравето не в Близнаци или Риби, а също нямам и наранена планета в Близнаци и Риби,които управляват белите дробове. При такива положения просто знам, че това не е мой проблем. Аз разбира се имам друг проблем и то много голям и ще е най-добре да се концентрирам в тази посока…………

4.Запека, също ми е непознат…….

Не желая да подхващам друга книга…и да се отклонявам от темата. Бях длъжта да Ви обърна внимание на това, защото хора без познания по астрология, купувайки си някаква книга за Астрология и Здраве, за да прочетат нещо за собственото си здраве, могат да получат трайно психично разстройство, породено от страха при прочитането на някакви си мрачни прогнози за здравето, при това на огромна група от хора! Освен това са си платили , за да четат тези меко казано несериозни неща….

Как се прави астрологична здравна прогноза?

1.Съставя се хороскопа на лицето, като са необходими точен час и място на раждане/освен датата , месеца и годината/

2.Определя се кои елементи преобладават в рожденната карта –Въздух , Земя, Огън и Вода. Липсата или излишекът на някои от 4-те елемента, показва дисбаланси , които трябва да бъдат компенсирани.

3.Определя се знакът и домът , където се намира Слънцето и аспектите му с другите планети т.е. положителните и негативните енергии, които то получава от другите планети. В наталната карта Слънцето показва нивото на жизненост на лицето и показва възможните физически слабости.

4.Определя се знакът и домът, където се намира Луната и аспектите и с другите планети. В наталната карта Луната показва емоциите и психоматичното влияние върху здравето, както и управлява физиологичните процеси.

5. Разглежда се знакът на АСЦ и аспектите му с другите планети. АСЦ дава формата на тялото, физическата сила , темперамента и наследстнеността.

6.Разглеждат се планетите в първи дом и аспектите им с другите планети. Те показват енергията и жизнеността на организма.

7. Най важен при астрологичната прогноза за здравето си остава 6-ти дом/домът на здравето/.Той дава основно хроничните заболявания. Определя се знакът на купсидата на 6-ти дом, господарят на знака, планетите в 6-ти дом, аспектите с другите планети и аспектите с владетеля на знака в 6-ти дом.

8.Разглежда се 12-ти дом, който отговаря за насилственото отнемане на свободата на индивида/например болници, психиатрични клиники и др./Той дава очевидни психологичес-ки проблеми. Определя се знакът на купсидата на 12-ти дом, господарят на знака, планетите в 12-ти дом, аспектите с другите планети и аспектите с владетеля на знака в 6-ти дом.

9.Разглеждат се транзитиращите планети. След определянето на заболяваниянията и аксидентите към които сте предразположени , следващата стъпка е проучването на сегашните положения на планетите, известни като транзити От момента на вашето раждане планетите постоянно се движат през зодиака с тяхната индивидуална скорост. Всяка преминаваща планета достига същият зодиакален знак и градус, който заема тя във вашата небесна карта или образува аспект с рожденните планети. Когато това се случи преминаващата планета оказва своето влияние в зависимост от нейните конкретни , характерни черти.