ЛУНАТА И ЗДРАВЕТО – ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЛЕКАРИ И ПАЦИЕНТИ ЛУНАТА В ЗНАЦИТЕ

Лунен календар

moon end heald
Всеки от нас е частица от Вселената
и нашата съдба е подчинена на ритъма и! Още с появата ни на белия свят у нас вече работи вътрешен „лунен часовник". Любопитно е да се знае ,че биологичният часовник на човека е настроен, не на 24 , а на 24,5 – 25 часа, които отговарят на едно лунно денонощие, продължаващо 24 часа и 48 -50 мин./т.е. от едното до другото изгряване на Луната/
Освен това , Луната извършва обиколка около Земята в продължение на 28 дни 2 часа и 19 мин. – един лунен месец , за който тя се връща в същия градус и зодиакален знак. В този интервал от време /един лунен месец/, Луната заема различни положения спрямо Слънцето. Тези именно различни позиции са т. нар. Фази на луната, които са 4 на брой: Нова луна/новолуние/, Първа четвърт, Пълна луна /пълнолуние/ и Последна четвърт.
Всички земни същества са подвластни на Луната и нейния цикъл! И не само живи , а и неживи /ако сложите изхабено ножче за бръснене да го огрява Луната ,при Пълнолуние, то става остро, като ново/ Още от най-дълбока древност, шамани , жреци и знахари са открили , че Луната не е свързана само с приливите и отливите, но и с ритъма на живота, върху който оказва силно влияние. Много биологични процеси , като раждането и менструацията имат пряка връзка с нея и нейните цикли. Луната движи течностите и в живите организъми.Запазени са селскостопански лунни календари още от древността.


В зависимост от силата си на влияние , лунните фази са обобщени така:moon like
Пълнолуние : В този период Луната е на 180 градуса противостояние от Слънцето.В астрологията , този аспект се нарича опозиция. Луната е осветена изцяло от Слънцето. Психологичното и въздействие се изразява в обща превъзбуда, безсъние. Агресията нараства. Изостря се състоянието на психичноболните Забранени са хирургическите операции. Период на усложнения , силни кръвоизливи и грозни следоперативни белези. Ако хирургическата операция е неотложна в повечето случай ще последва втора операция. Това също е подходящ период за отслабване. Два- три дена преди настъпването на пълнолунието, ако се подложите на диета със сигурност ще трябва да потърсите шивач за свиване на панталоните и полите ви.
Намаляваща луна : Период около 14 дни, до Новолуние. Запомнете – това е период на прочистване, на изхвърляне. Не се трупа материя/т.е. не се напълнява/ Може да си позволите да се храните със всичко , което Ви е вкусно. Витамините и хранителните добавки почти губят силите си , поради простата причина , че енергиите са насочени към изхвърляне , прочистване. Това е най- благоприятния период за хирургически интервенции. Без усложнения , без кръвотечения, раните зарастват бързо/стига операцията да е съобразена със Закона на Хипократ, за който ще спомена по-късно/
Новолуние: В този момент Луната застава между Слънцето и Земята и е невидима за нашите очи. В астрологията този аспект се нарича съвпад или съединение. Денят на новолунието е най-подходящ за прочистване на целия организъм. Просто трябва да помогнете на Луната / като пиете много чай и хапвате само плодове/ да Ви изчисти от поетите от Вас отрови през предходния 14 дневен период.


Нарастваща луна: Всичко , което се поема от организма и го изгражда и го укрепва, действа с двойно по-голяма сила през тази фаза. Запомнете : Това е период, през който се натрупва материя. Натрупват се хранителни запаси. Необходима е самодисциплина , за да се избегне напълняване. Това е най-добрият период за приемане на витамини и хранителни добавки, защото организмът ги задържа и ги оползотворява пълноценно. Не се опитвайне да се борите с брадавици , защото ще се появят отново. В тялото се натрупва жизнена енергия. Всички процеси се ускоряват. Ако, в този период подрежете косата и ноктите си , растежът им се ускорява. Забравете за обезкосмяването. В тази фаза се берат билките,защото са в максимума на най-лековитите си свойства. Колкото повече нараства Луната, толкова по- неблагоприятно протича заздравяването на рани. Ако операцията може да се отложи, направите го. Отложете я за намаляваща Луна.
Луната е най-близкото до нас небесно тяло и най-силно ни въздейства. Следователно трябва да използваме този ритъм в наша полза, а не да му се противопоставяме. Ако вървим срещу движението на всемирния поток, ако не живеем с природните ритми, в частност, ако се противопоставяме на Лунния цикъл ,то ние ще се превърнем в неудачници , които постигат всичко с цената на много усилия.
Ако човек започне редовно да наблюдава небето, фазите на Луната и своите чувства и усещания/ което правя аз от 1994 год.,след една неприятна случка с мен , свързана със здравето ми ,която ще споделя по-долу/, ще достигне до учудващи за самия него открития, които хората са направили, хилядолетия преди да се отдалечат от природата. А за целта е нужно само за малко да се дистанцираме от трезвия разум и да последваме вътрешните си чувства.
Ще се отклоня за малко, защото обещах да споделя ,
какво се случи с мен в далечната 1994 год. На който не му е интересно да премине по надолу, там където обяснявям за Луната в знаците. И така.....
Отклонение от темата: Живеех си спокойно , приятно и си правех дипломната работа . Изведнъж, един хубав ден /беше хубав/ до мига, в който в банята си напипах някакво образувание зад ухото. Беше голямо, колкото череша. Ужас! Не е възможно. Като че ли бе израстнало за една нощ. Не бях усетила нито как расте, нито че съществува до този момент. Какво направих......тръгнах......1 лекар.....2-ри лекар.... и хоп на облъчване. Питах се ...Защо? Толкова съм млада! Преживях две ужастни седмици...Много хора знаят за какво говоря...Това ли е краят?....После телефонно обаждане......Беше приятелят ми в този момент. Беше заминал за Слънчев бряг да разработва един ресторант. За там замина , с някакви отвратителни гъбички между краката, които не успя да излекува около 1 година, използвайки всички световно известни мазила за тази напаст. Беше ги хванал от сауна в един спортен център. Звънна и ми каза , че някакъв природен лечител от село Влас, до Слънчев бряг го е спасил от тази гадост само с едно намазване.......с нещо! Тръгнах.....но не вярвах , че ще бъда спасена от някакви си треви....Но тръгнах и пристигнах при него....Изглеждаше на около 50 години, дребен и много жилав човек и с нещо плашещо в погледа, като че ли не беше тук. По късно разбрах, че е на повече от 80 години, ходи бос зиме и лете и плува всеки ден на зазоряване в морето, дори и през зимата. Преди да вземе решение да стане отшелник е бил лекар в клиника по кожни болести в Стара загора. Решил да избяга от цивилизацията и се „заселил" в една горичка , близо до морето, на няколко километра от Слънчев бряг. По това време село Влас не е било на географската карта.Когато го посетих, малката му схлупена къщичка беше точно в центъра на Влас . Както се вижда , не беше успял да избяга твърде далеч от цивилизацията. За негово най-голямо съжаление.
Сложи ме да седна на една миризлива овча кожа, взе едно махало/някаква тежест, вързана на конец/. Махалото се завъртя. Попита ме кога съм родена и ми каза да дойда след 10 дена. Върнах се , нали надеждата може и да ни спаси....Донесе едно малко шишенце. С помощта на клечка за зъби взе от шишенцето някакво мазило /съвсем мъничко / и го постави на израстъка зад ухото ми. Сложи две лепенки на кръст и каза......-"Не го мокри с вода. Просто го забрави и ще дойдеш да те видя след 7 дена." Не му повярвах. Прибрах се и забравих. Лепенките бяха от най-старомодните и опъваха болезнено кожата. Върнах се при него след 7 дена, без да мокря мястото, без да го пипам и без никаква надежда. Той махна лепенките и каза: -„Браво....Всичко е наред. Преборихме се....! Тогава аз пипнах зад ухото ми и там имаше само една малка коричка , която се образува след рана.Каза ми да не я мокря и пипам и да я оставя сама да си падне.
Не можете да си представите изненадата ми. Пипах и не вярвах , че това голямо топче , някакси се е изпарило......Бях в еуфория. Всичко това беше много силно за мен. Вече нищо друго не ме интересуваше...Само исках да разбера,как го направи той?.....Какво направи?....Защо?....Как? Само това ми се въртеше в главата. Сега е момента ,да спомена името му-доктор Чаушев от Влас. Обичам го този човек. Много жалко ,че вече не е между живите. Само едно ,не мога да му простя.....Беше ми казал ,че ще живее до 140 години , а ни напусна на около 100. Обясни ми , че е махнал този тумор зад ухото ми чрез Луната! Затова ми беше казал да се върна при него след 10 дена, защото е трябвало посещението ми да съвпадне с определен лунен ден. Започнах да го посещавам често и да му задавам много въпроси....Подаряваше ми книги. Това обърна всичко в мен. Животът ми тръгна в друга посока.....Изкупих всички възможни книги за луната и за планетите на пазара и четях и четях....Не ми стигнаха...Пет години след това не излязох от Пловдивската библиотека. Започнах да се занимавам с астрология. Исках и аз да помагам като него...Зотова сега седя и пиша.....Много Ви моля повярвайте! Не е необходимо да Ви се случи нещо лошо , за да повярвате в силите на Природата и Вселената! Та нали ние сме малка частичка от тях! Май много се отплеснах...Продължавам с :
ЛУНАТА В ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИКА
Замислете се над мъдростта на Хипократ /460-377г. до н.е./,известен като баща на медицината,който не само е изучавал астрология, но я препоръчвал горещо на своите ученици. Той пише в дневниците си: „Човекът,който не познава астрологията е по-скоро глупак, отколкото лекар."При цялото ми уважение към медицинската професия, ще си позволя да кажа , че лекарите и хирурзите могат само да спечелят , ако обърнат повече внимание на първооснователят на медицината – Хипократ. Та нали всеки лекар при получаване на дипломата си дава Хипократова клетва. Та Хипократ предупреждава категорично:
„Не докосвайте с желязо онази част от тялото, управлявана от знака , чийто сектор е прекосяван от Луната."
Може да Ви звучи твърде сложно, но никак не е така. Това означава , да не се правят операции със скалпел/желязо/на части на тялото на пациента, управлявани/или свързани/ с астрологичният знак , в който понастоящем/в момента / се намира Луната. Тя изминава всеки отделен знак за около 2 дена и половина . Тази информация, в кои знаци се намира Луната , за всеки ден от 2013 година ще Ви я дам по-долу ,в таблица.

zod

Това твърдение на Хипократ е доказвано непрекъснато в хирургичната практика и ако законът не бъде спазван, всяка операция извършвана в неподходящо време, неизбежно завършва с провал:
1. С усложнения, включително с инфекции
2. Бавно и мъчително зарастване на раната и възстановяване.
3. Със смърт.
Последният от трите възможни резултата се среща рядко. Въпреки това мъдрият подход е хирурзите да се вслушват в предупреждението на Хипократ.