3 D - неоперативен лифтинг 3 D конци

LEAD FINE LIFT/ТРЕДЛИФТИНГ/ Е НОВ НЕОПЕРАТИВЕН И БЕЗОПАСЕН МЕТОД ЗА ПОВДИГАНЕ И СТЯГАНЕ НА ОТПУСНАТАТА КОЖА ПО ЛИЦЕТО И ТЯЛОТО.

ЕСТЕТИЧНИ ЗАДАЧИ НА ТРЕДЛИФТИНГА:

Укрепване/армиране/ и лифтинг/повдигане/ на отпуснатата кожа. Редукция на обеми, моделиране на контури и липолиза. Ревитализация на кожата, ликвидация на мрежата от малки бръчици, подобряване тургура, мускулния тонус и тена на кожата.


КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА КАТО ПРОЦЕДУРА МЕЗОЛИФТИНГА С ТЪНКИ КОНЦИ?
Изключително фин конец от полидиоксанон(Lead FINE LIFT) e поставен в канала на лазерно наточени еластични и атравматични игли, посредством които LFL се въвежда в кожата. Конеца е закрепен така, че след изваждането на иглата остава в кожатa, без да се вижда или напипва. Полидиксаноновите конци години наред се използват в сърдечно-съдовата и очна хирургия, тъй като те за 180 дни напълно се разграждат до безвредните СО 2 и вода. След диагностика мезоконците се въвеждат в кожата като с тях се изгражда армировачна мрежа, която след 2-3 месеца се замества от новопроизведен колаген – биоармировка. Ефекта от процедурата е видим веднага – лифтинг, прибиране и оформяне на контури. Няколко дни след това има лек дискомфот и чувствителност в третираните зони. Чести са и хематомите. В последващите 2-3 месеца позитивните ефекти стават все по-изразени – биоармиране, лифтинг, изчезване на мрежата от малки бръчки и освежавани на тена. Ефекта трае 2 години.
Мезолифтинга с конци се прилага при начална, лека и средно изразена птоза на кожата. Мезоконците играят ролята на чуждо тяло в кожата и отключват мощно възстановителни процеси изразяващи се с усилване на кръвообращението, фибробластна стимулация и производство на колаген, изграждане на нова съдова мрежа.

Броя на поставените мезоконци се определя от лекаря извършващ процедурата, зоната и степента на птоза на кожата.

Процедурата не изисква обезболяване. Има лека болка при пробиването на кожата, а мезоконеца е невидим под кожата. Конците играят роля на чуждо тяло и стимулират възстановителните реакции, изразяващи се с производството на нов колаген, еластин и кръвоносни съдове.

Процедурата е бърза. Продължава около час. Възможно е да станат хематоми.
Третират се всички зони от кожата на лицето и тялото, където има остаряване, отпускане и бръчки. По лицето се работят всички зони - междувеждие, чело и пачи крак, торбички под очите, скули и слепоочия, назолабиални гънки, радиални бръчки и контур на устните, бузи и контур на челюстта и шията и деколтето. По тялото - гърди, корем, брич, седалище, вътрешната страна на бедрата др.
Тредлифтинга е съвместим с филъри, ботокс, лазери, химически пилинги и радиочестотен лифтинг.
Противопоказанията са: инфекциозни заболявания, херпес, онкологични заболявания, нарушено кръвосъсирване.

Позитивните ефекти са: подмладена и стегната кожа, забавяне и профилактиране на стареенето.

ТРЕДЛИФТИНГ

Тредлифтингът е нова козметична техника за лифтинг и укрепване на отпуснати тъкани чрез биорезорбируеми стерилни мезоконци Lead Fine Lift.Тредлифтингът с мезоконци Lead Fine Lift има моментален и дълготраен ефект - до две години. Конците създават равномерна поддържаща структура и се резорбират с еднаква скорост във всички точки. Процедурата е със силно подмладяващ ефект благодарение на стимулирането на производството на колаген (колагеногенезата) и ускоряването на микроциркулацията на кръвта в точките на приложение. Съчетава се успешно с други естетични методи - филъри, ботокс, мезотерапия. Това е най-добрата техника за повдигане на отпуснати кожни тъкани чрез въвеждането на антибактериален конец в кожата. Освен това техниката стимулира мощно колагена в кожата на лицето и тялото, повдига мигновено контура и по този начин кожата на лицето придобива по-младежки вид.

Методиката тредлифтинг с мезоконците Lead Fine Lift се явява наистина революционно решение:
Извършва се с мезоконци от 100% полидиоксанон Lead Fine Lift.Това е практически атравматична процедура, за която не е необходимо обезболяване.Слаба болка има единствено при пробиването на кожата с върха на иглата. Въвеждането на конеца е абсолютно безболезнено. Самият полидиоксанон се използва от години за производство на конци за хирургията и офталмологията.
В хода на клиничните изпитвания не са отбелязани странични реакции.
- Не е необходим възстановителен период, не е необходим престой вкъщи;
-100% био-съвместимост.
Незабавни и трайни резултати:
- подобряване тонуса на кожата и блясъка;
- стягане на порите;
- няма преждевременно стареене на тъканите;
- бърза работа;
- минимален престой

 

 

 

 

КАКВО Е TTL?

Колко време
Лифтинг с тънки конци ( Tight Thread Lift - TTL ) е иновативен и безопасен метод за намаляване отпускането на лицевите тъкани и в същото време неоперативно повдигане чрез затягане. Полидиоксанон ПДО (PDO polydioxanone) повдигащите конци са 100% био резорбируеми и създават мрежа, която повдига и поддържа тъканите на лицето и тялото по напълно безопасен начин. Това не е заместител на хирургически лифтинг, но дава страхотен резултат за хората, които страдат от леки до умерени отпускания на тъканите и не искат да бъдат оперирани. Полидиоксанон е полимер, използван в продължение на години за хирургически шевове.
Колко продължава процедурата и колко дълго траят резултатите?
Процедурата продължава 30-45 минути. Веднага след лечението има леко дразнене на входните точки. Резултатите са видими веднага след поставянето на конците (виждаме 20-30% от крайния резултат непосредствено след процедурата) и се подобряват значително през следващите 2-3 седмици, като максимален ефект се наблюдава след 3 месеца. Биоразграждането става в период между 6 и 8 месеца, когато конците се абсорбират напълно. По това време тялото е разработило матрица от колаген и еластични влакна около поставените конци и заради наличието на чуждо тяло реакцията е изключително силна. Поради тази причина видимите ефекти на манипулацията могат да продължат между дванадесет и шестнадесет месеца.
реална операция по метода ttl?
Кои зони могат да бъдат третирани?
Практически всяка зона, при наличие на бръчки по челото и глабела, когато има изтъняване или набръчкване на кожата, при бръчки тип "пачи крак", торбички под очите, скулите, горната и долната устна, впечатляващи резултати по бузите, линията на челюстта, шията (значително затягане и удебеляване на кожата към останалата част на тялото), може да се използва TTL повдигане на задните части, затягане на корема, бедрата и бюста.
резорбиращите пред не напълно разорбиращите се конци.
Пълното усвояване на конеца гарантира, че няма да се установят дългосрочни ефекти в кожната тъкан, както се наблюдава при големи технологични неабсорбируеми нишки. Също така фактът, че се абсорбира и не оставя нищо друго освен колаген в зоната означава, че няма проблем да се използва толкова често, колкото искате, всеки път, когато видите нужда за подобряване на лицето. Това е и единственият метод насочен към директна стимулация на колагена, което дава очевидни и прекрасни резултати.
Може ли конците да се комбинират с други процедури?
Поставянето на конци може да се комбинира с традиционните инжекционни терапии за лице (ботокс или хиалуронови импланти/киселини за попълване на бръчки), при условие че те не са на същото място, като конците. Ботокс може да се инжектира десет дни по-рано или след конците, а хиалуронова киселина се инжектира най-малко един месец по-късно, така че конците да осигурят възможност за отпускане на кожата в зоната на челюстта и да не се създават предпоставки за лоши резултати. Същото се отнася и за отпускане на кожата в областта на шията, където ботоксът и хиалуроновата киселина отново е възможно да дадат лоши резултати. Освен това, когато конците се прилагат към области като челото или бръчките "пачи крак" (класическите области за приложение на ботокс) ефектите на ботокса се засилват и удължават във времето. Също така всички процедури стимулиращи колагена, като лазер, IPL и пилинг ще ви помогнат да получите по-добри резулати, ако са извършени в правилна комбинация.
Колко вида конци се използват при TTL
Има седем различни вида конци, в зависимост от формата и материала. Всеки тип има различни свойства и се използва за получаване на различен резултат, в зависимост от нуждите и състоянието на кожата във всяка област. Има конци за стимулиране на повече колаген, конци за повече повдигане (лифтинг), за дълбоки бръчки и т.н. Комбинацията се избира от лекар, в зависимост от проблема и желаното лечение, защото всеки пациент е с индивидуален проблем.
Лифтинг с тънки конци (Tight Thread Lift - TTL) е иновативен и безопасен метод за намаляване отпускането на лицевите тъкани и в същото време неоперативно повдигане чрез затягане. Полидиоксанон ПДО (PDO polydioxanone) повдигащите конци са 100% био резорбируеми и създават мрежа, която повдига и поддържа тъканите на лицето и тялото по напълно безопасен начин. Това не е заместител на хирургическия лифтинг, но дава страхотен резултат за хората, които страдат от леки до умерени отпускания на тъканите и не искат да бъдат оперирани. Полидиоксанон е полимер, използван в продължение на години за хирургически шевове.
Какви са препоръчителните процедури за комбинация с конците?


Основно може да се прави в комбинация с автоложна мезотерапия PRP (богата на тромбоцити плазма). Това се извършва чрез вземане на кръв от пациента.След разделяне (чрез центрофугиране) в плазмата се активират тромбоцитите и се поставят с микро пробиви (инжекции) в кожата на пациента, както при мезотерапия. По този начин може да се използват всички растежни фактори, предизвиквани от тромбоцити! Автоложената мезотерапия PRP може да предхожда 15-30 дни преди поставянето на конците, но има и терапевтични протоколи, в които може да се направят двете процедури едновременно. Комбинацията от тези две третирания осигуряват оптимални резултати.
Възможни странични ефекти.
Веднага след процедурата има леко дразнене на входните точки на конците. Поради голямото кръвоснабдяване на челюстната област може да се образуват малки синини, които ще отшумят в рамките на няколко дни. В такива случаи веднага след третирането и през следващите дни може да се нанесете крем с арника. Има няколко съобщения за случаи на инфекции на входната точка, които са утихнали много бързо. Процедурата продължава 30-45 минути. Веднага след лечението има леко дразнене на входните точки. Резултатите са видими веднага след поставяне на конците (виждаме 20-30% от крайния резултат непосредствено след процедурата) и се подобряват значително през следващите 2-3 седмици, като максимален ефект се наблюдава след 3 месеца. Биоразграждането става в период между 6 и 8 месеца, когато конците се абсорбират напълно. По това време тялото е разработило матрица от колаген и еластични влакна около поставените конци и заради наличието на чуждо тяло реакцията е изключително силна. Поради тази причина видимите ефекти на манипулацията могат да продължат между дванадесет и шестнадесет месеца.