Плазмолифтинг и възвръщане на младостта

Какво е Плазмолифтинг?

• иновационен метод за инжекционно въвеждане на тромбоцитна аутоплазма в тъканите на човека(PRP technology);
• нетоксичен и безопасен начин за управление на процесите на регенерация на тъкани.
• научно потвърден метод за лечение и профилактика на много заболявания;
• набиращ популярност метод, ширико използван в козметологията, травматологията, ортопедията, урологията, стоматологията, гинекологията и други направления в медицината;

 

 

Как се прилага Плазмолифтинга?
1.Взема се кръв от вената на пациента и се поставя във вакумна епруведка Plasmolifting.
2. центрофугира се кръвта,за да се отдели от нея тромбоцитна аутоплазма.
3.Получената плазма се инжектира в областта на лечение ,където с нейна помощ се активизират механизми на тъканно регенерирате.

Плазмолифтинг – това е инжекционен метод за въвеждане на тромбоцитна аутоплазма в човешка тъкан(PRPtechnology), изобретен и за първи път използван от руските учени Р.Р.Ахмеров и Р.Ф.Зарудий.
Plasmolifting ™ - това е естествен метод за подмладяване и моделиране посредством процесите на регенерация в тъканите. Неговото действие се основава на използването на възстановяващия ефект на тромбоцитната плазма, която се инжектира в зоната за лечение.
Използването на плазма с тромбоцити днес е една от малкото възможности да се модулира и подобрява зарастването на раните и да се противопостои на инфекции без използване на лекарства.

Младостта и красотата са в нашата собствена кръв

Механизма за възвръщане на здравето и младостта е скрит в нашето тяло! Секрета за подмладяване се намира в кръвта и е заложен в нас от самата природа, която се е погрижила за това, вътре във всеки жив организъм да има възобновляем източник на здраве! Същността на въпроса е в малките кръвни клетки - тромбоцити, които съдържат специфични протеини, способни да стимулират обновяването на клетките.
Древните лечители са предполагали, че кръвта има определени магически свойства, и са били почти прави. Кръвта се състои от междуклетъчното вещество - плазма - и клетъчни елементи, основните от които са: еритроцити, левкоцити и тромбоцити. При изучаването нето на кръвта е изяснено, че всяка клетка на кръвта е полифункционална и има свое собствено предназначение: еритроцитите(червените кръвни клетки) осигуряват дишането на тъканите;левкоцитите защитават организма от инфекции и други вредни въздействия, а тромбоцитите участват в процесита за съсирване на кръвта.
Също така е било установено, че тромбоцитите играят най-важната роля при лечението и обновяването на увредените тъкани, освобождавайки растежни фактори, които стимулират и регулират разделянето, растежа и оцеляването на клетките. Факторите на растежа са необходими за клетъчното съзряване и нормалния клетъчен цикъл. Растежните фактори са отговорни за възстановяването на кръвоносните съдове в наранената област, за изграждането на нова тъкан (епителна, хрущялна, съединителна, мускулна, нервна) и за спиране на кървенето.

Използвайки уникалната способност на факторите на растежа да влияят на регенеративните процеси, руските учени: професор д.м.н. Ахмеров Р.Р. и к.м.н. Зарудий Р.Ф., са разработили медицинска методика, която без преувеличение може да бъде наречена съвременен „елексир на младостта".
Плазмолифтинг (Plasmolifting™) се основава на принципите на PRP-терапията(Platelet Rich Plasma – богата на тромбоцити плазма), тоест на използването на елементи изолирани от плазмата: хормони, протеини и витамини, които в комплекс с тромбоцитите ускоряват регенерацията на тъканите и обновяването на клетките. PRP-терапията, обаче, не е пригодена за използване в козметологията, травматологията, гинекологията.

По време на проучването , изследователите са открили, че въвеждането на тромбоцитна аутоплазма в увредена зона подобрява регенерацията на кожата. Кожата става по- хидратирана, еластична , тонизирана , върху нея намалява количеството на бръчките и старческите петна . И въпреки факта, че оригиналния метод , базиран на PRP - терапия, е предназначен за нуждите на стоматологията , този козметичен ефект подканва Ренат Рашитович Ахмеров и Роман Феликсович Зарудия да продължат да изследват влиянието на тромбоцитната плазма върху човешкото здраве, което довежда до значителни открития за използването на Плазмолифтинг(Plasmolifting™) при лечението на заболявания в различни области на медицината – козметологията, стоматологията, травматологията, гинекологията, хирургията и др..

Като заключение Метода Плазмолифтинг се характеризира с:
• удобство и простота за използване;
• отсъствие на необходимост от закупуване на скъпоструващо медицинско оборудване;
• отсъствие на перод за рехабилитация, след провеждане на процедурата;
• нетоксичност, безопастност и натуралност на процедурата;
• свеждане до минимум на риска от алергични реакции и странични въздействия;
• отсъствие на необходимост от хирургическа намеса;
• възможност за съвместяване с други видове терапии;
• минимум противопоказания.